Nice to meet you


Sorry, only in Dutch.

Leuk u te ontmoeten. Mijn naam is Astrid Schalk en ben gepassioneerd fotograaf. Een camera vond ik jaren geleden al heel belangrijk. Toen nog een kleine Fuji met rolletjes. Voorzichtig een eerste instap spiegelreflex gekocht en inmiddels werk ik met een professionele camera.

 

Na een aantal workshops vond ik het tijd voor een opleiding. Na de opleiding begint het pas echt. Lieve mensen, wat is fotografie een veelzijdig en oneindig beroep. Uitgeleerd ben je nooit.

Fotografie is niet alleen ‘op een knopje drukken’. Er komt veel meer bij kijken. Wat dacht u van: ICT/Boekhouding/Ondernemerschap/Mensenkennis/Stylist/Locatie kenner/… Maar wat is het leuk allemaal!

Naast fotograaf ben ik ook management assistent bij de ING in Amsterdam.

Wat mij motiveert is dat ik het elke nieuwe dag weer een beetje beter wil doen dan de vorige dag. Dat geldt voor de fotografie, voor mijn baan bij ING, maar ook voor mij als mens en mijn omgang met de mensen om mij heen.

Daarom: Nice to meet you – ik maak heel graag kennis met u en ik ben nieuwsgierig wie u bent!

Mijn werkwijze

Ik ga heel graag een langdurige relatie met u aan. Laten we beginnen met een loveshoot. Wat zou het mooi zijn als die gevolgd kan worden door een bruiloft. Als het jullie gegeven is dan komen er hopelijk ook een paar prachtige kindjes. Die groeien op en die momenten leg ik graag vast via een  familie shoot. Komt uw relatie een beetje in een dip terecht door al deze spannende gebeurtenissen en de sleur van alle dag:  dan blazen we daar wat nieuw leven in via een wat pikantere shoot als verrassing voor uw partner, want dat kan natuurlijk ook.

Ik werk voornamelijk met de techniek Moment Design (Playful heart met kindjes). Deze techniek gaat niet over de apparatuur, maar heeft alles te maken met de interactie tussen model(len) en fotograaf. Dit gaat door middel van kleine opdrachtjes, vragen en gesprekken. Andere mogelijkheden zijn er uiteraard ook en sommige shoots zullen dat ook nodig hebben.

Het liefst fotografeer ik buiten, maar binnen in mijn studio kan ook. Kleine kanttekening: het is een prachtige en veelzijdige ruimte, echter volwassenen in zijn geheel vastleggen (van kruin tot tenen) is een uitdaging. Een andere mogelijkheid is uw eigen vertrouwde omgeving thuis.

Naast het vastleggen van mooie momenten van mijn modellen mag ik ook heel graag reizen. Tijdens mijn reizen ben ik onafscheidelijk van mijn camera.

Zonde om al dat moois in de wereld voor mijzelf te houden. U kunt een kijkje nemen op de pagina Moments on the Wall. Zit er iets bij dat u graag aan de muur wilt? Dat kan. U kunt de foto aanschaffen en zelf beslissen welke provider u wilt/op welk materiaal/welk formaat…


This function has been disabled for Fotograaf Astrid Schalk.

Fotograaf Astrid Schalk

Moments By Astrid